Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ.

Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων λειτουργεί και πάλι σε 24ωρη βάση από χθες 8 Ιανουαρίου 2020. Η επίσκεψη του υπουργού Υγείας κ. Κικίλια και του υφυπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη αποτελεί το επισφράγισμα της επαναλειτουργίας της μοναδικής μονάδας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που υπάρχει στο δήμο μας, η οποία από τις 14 Ιουνίου 2019 λειτουργούσε με ωράριο απλής δημόσιας υπηρεσίας.
Ο δημοτικός συνδυασμός «Μαζί με Όραμα» από την πρώτη στιγμή φρόντισε να διατρανώσει το πρόβλημα που απασχολούσε εκ των πραγμάτων όλους τους πολίτες και συνέβαλλε ώστε να δοθεί λύση ενεργώντας προς κάθε κατεύθυνση.
Ο επικεφαλής κ. Βαρελάς και μέλη του συνδυασμού συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 2 Οκτωβρίου 2019 στην πλατεία Ηρώων που σκοπό της είχε να στείλει ηχηρό μήνυμα προς κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο. Κατόπιν
ο κ. Βαρελάς απέστειλε σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη ενώ επισκέφθηκε τον διευθυντή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Ροϊλό. Σε συνάντηση του με τον βουλευτή Δυτικής Αττικής και αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Μπούρα ο κ. Βαρελάς μετέφερε την αγωνία των κατοίκων και την ανάγκη να επαναλειτουργήσει εκ νέου σε 24ωρη βάση το Κέντρο Υγείας Μεγάρων. Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον βουλευτή Δυτικής Αττικής κ. Γεώργιο Κώτσηρα όπου τέθηκε το θέμα προκειμένου να δοθεί άμεση λύση. Επίσης το συμβούλιο δημοτικής κοινότητας Μεγάρων εξέδωσε σχετικό ψήφισμα έπειτα από πρόταση των συμβούλων του συνδυασμού Μέξια Ελένη και Αιγινίτη Σπύρο.
Μετά από την πολύμηνη ταλαιπωρία μιας ολόκληρης κοινωνίας, την ανάλωση πολύτιμου χρόνου και δυνάμεων από τον πολιτικό κόσμο και τη δυσφήμιση της περιοχής μας, αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί από την Πολιτεία είναι η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας από κάθε άποψη και κυρίως η ασφάλεια των εργαζομένων.