Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

5 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Δελτίο Τύπου
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου με σκοπό να αυξήσει την παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την προστασία της φύσης και του πλανήτη Γη. Η Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον λοιπόν, αποτελεί στην ουσία μια υπενθύμιση του καθήκοντος που έχουμε όλοι μας απέναντι στο περιβάλλον. Μια υπενθύμιση ότι η ανάληψη δράσης είναι μονόδρομος για την ίδια την επιβίωσή μας.
Η περιοχή μας, εξαιτίας της
γεωγραφικής της θέσης και της μεγάλης έκτασης ακτογραμμής που διαθέτει, δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στο απυρόβλητο της περιβαλλοντικής επιδείνωσης. Δύο πρόσφατες φυσικές καταστροφές, και οι δύο απόρροια της ανθρώπινης παρέμβασης, μας υπενθύμισαν ότι πρέπει να επαγρυπνούμε και να προστατεύουμε με βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες ενέργειες το φυσικό περιβάλλον που είναι το μεγάλο μας σπίτι. Η κλιματική αλλαγή έχει μετατραπεί σε κλιματική κρίση η οποία είναι ξεκάθαρα στο χέρι μας να εξαφανιστεί. Σημαντική ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος έχουν οι εθελοντικές ομάδες και οι εθελοντές της περιοχής μας στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια για τις προσπάθειες τους.
Με σύγχρονους τρόπους και με τη χρήση νέων τεχνολογιών μπορούμε να αποτρέψουμε κάθε ρυπογόνα δραστηριότητα και να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν καλύτερο κόσμο με περισσότερο πράσινο, με περισσότερο οξυγόνο. Το περιβάλλον μας αφορά όλους!

Κλεάνθης Βαρελάς
Δημοτικός σύμβουλος
Επικεφαλής συνδυασμού “Μαζί με Όραμα”