Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Πέντε χρόνια πέρασαν...τι μας άφησαν;

Ήταν Απρίλης  του 2014 πέντε ολόκληρα χρόνια πριν, όταν από τα χείλη του τότε υποψηφίου για το αξίωμα του Δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη ακούστηκαν εξαγγελίες και βαρύγδουπες δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες αν κατάφερνε να θητεύσει, ο Δήμος μας θα άλλαζε σελίδα και εικόνα.
Να θυμηθούμε τι υποσχόταν για το περιβάλλον: 
- Αναβάθμιση και επέκταση της Ανακύκλωσης με τη συμμετοχή των πολιτών. 
- Εκσυγχρονισμός Βιολογικού καθαρισμού για επεξεργασία και διάθεση ιλύος. 
- Δημιουργία 3-4 ειδικών περιφραγμένων χώρων εγγύς των πόλεων για να εναποθέτουν οι πολίτες μπάζα, παλιά έπιπλα κ.α. για ανακύκλωση, με συχνή απομάκρυνσή τους από ειδικά μηχανήματα του Δήμου. 
- Τοποθέτηση ειδικών κάδων σε επιλεγμένους χώρους στον κάμπο για την ανακύκλωση των συσκευασιών (φυτοφαρμάκων, φυτοπροστατευτικών και λιπασμάτων) για την προστασία του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα. 
- Εργοστάσιο εκμετάλλευσης σκουπιδιών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. 
- Κατασκευή υπόγειων κάδων απορριμμάτων ειδικά για το κέντρο των πόλεών μας.
Τι από τα παραπάνω υλοποιήθηκε στα 5 ολόκληρα χρόνια που πέρασαν; ....Εντελώς τίποτα !!!
Αντί αυτού δεχθήκαμε βομβαρδισμό σχεδίων για εγκατάσταση οχλουσών δραστηριοτήτων, που σε πολλές περιπτώσεις το γνώριζε η διοίκηση τηρώντας όμως σιγή ιχθύος  ή παθητική στάση.
Κάπως έτσι έσκασε η βόμβα για δημιουργία ΧΥΤΥ στα νταμάρια Σταμέλου, σχέδιο που απέκρυπτε επιμελώς  η διοίκηση Σταμούλη "θάβοντας" την διαβούλευση, κάπως έτσι έσκασε η βόμβα για εξόρυξη βωξίτη στα Γεράνεια, και πάλι "νυχτωμένη" βαθιά η διοίκηση Σταμούλη, με αποκορύφωμα το καλώδιο υψηλής τάσης που θα καταλήγει στη Βαρέα, για το οποίο η διοίκηση προκάλεσε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την ημερομηνία λήξης της διαβούλευσης ...!!
Οι υποσχέσεις που δόθηκαν ότι κάποια από τα παραπάνω θέματα έληξαν αισίως για τον τόπο μας, έχουν μείνει στα λόγια, αφού ΚΑΜΜΙΑ δέσμευση δεν έχει δοθεί ΕΓΓΡΑΦΩΣ από κανέναν αρμόδιο φορέα!
Με την ανοχή της Δημοτικής αρχής, γέμισε η περιοχή σκουπιδότοπους αφού σε καμία περίπτωση δεν εφάρμοσε τον περιβόητο κανονισμό καθαριότητας και δεν προέβη στα προβλεπόμενα για όσους παρανομούσαν χωρίς ίχνος σεβασμού προς το περιβάλλον και τον συμπολίτη τους. 
Αλλά πως να προβεί σε έλεγχο ή πρόστιμα, όταν σε πολλές των περιπτώσεων κατηγορήθηκε η  ίδια η διοίκηση ότι δημιουργούσε μικρές χωματερές με αποκορύφωμα αυτή στο χώρο των πρώην δεξαμενών της ελαιουργικής; Ένα χώρο που προέβαλε ως χώρο πολιτισμού κι αθλητισμού ..!!!
Πόσες φορές ακούσαμε σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνεται αναφορά - καταγγελία ότι δημοτικά αυτοκίνητα εναπόθεταν παράνομα μπάζα και σκουπίδια σε ρέματα, στον κάμπο, στις ρύπες; Γεγονότα που αποδεικνύονται από δεκάδες φωτογραφίες ακόμα και βιντεολήψεις.
Έπρεπε να καεί η Κινέττα για να μπει το πρώτο μηχάνημα να βελτιώσει το οδικό δίκτυο ή να ανοίξει ρέματα, ακόμα και να ξαναμπεί το θέμα του νερού σε πρώτη προτεραιότητα;
Τι άλλο έχει επομένως να προσφέρει η παρούσα δημοτική αρχή;
Εντελώς τίποτα, παρά μόνο μίζερη διαχείριση της φτώχειας, χωρίς σχέδιο, χωρίς νέες ιδέες, χωρίς διάθεση να αναζητήσει λύσεις και χρηματοδοτήσεις. 
Οι πολίτες βαρέθηκαν να περιμένουν το "μάνα εξ ουρανού", βαρέθηκαν τα παχιά λόγια, θέλουν δράση και άμεση κινητοποίηση, αυτή που ξεχωρίζουν μόνο στο πρόγραμμα και τις ιδέες του συνδυασμού ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, με επικεφαλής τον ΚΛΕΑΝΘΗ ΒΑΡΕΛΑ.
Τώρα οι πολίτες ξέρουν τι θα ψηφίσουν στις 26 Μαΐου.

Εκ του γραφείου τύπου
«Μαζί με Όραμα»
Δημοτικός Συνδυασμός για το δήμο Μεγαρέων
Υποψήφιος Δήμαρχος Κλεάνθης Βαρελάς