Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ «ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»


Από τις 26 Μαρτίου μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο,  στην τελική ευθεία που θα μας οδηγήσει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Εξαιρετικά κρίσιμες αφου η   επόμενη διοίκηση του Δήμου μας θα κληθεί ν’ ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις και τις προκλήσεις του νέου νόμου  «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ».
Ο νόμος αυτός φέρνει ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης που θα βασίζεται στις ευρύτερες συνεργασίες για τη λήψη αποφάσεων. Ο νέος δήμαρχος επιβάλλεται να είναι πρόσωπο ευρείας αποδοχής, συνεννετικός, με σεβασμό στον πολίτη και στην αντιπολίτευση.

Ο συνδυασμός μας «Μαζί με Όραμα» μπορεί να κάνει πράξη το διαφορετικό ύφος και ήθος που, με την εφαρμογή των ρεαλιστικών προτάσεων του, θα οδηγήσει το δήμο μας στις πρώτες θέσεις των αναπτυσσόμενων δήμων της χώρας μας.

Τρεις κύριοι πυλώνες στους οποίους θα στηριχτούμε για να γινει το όραμα μας πραξη είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ και η ΑΝΑΠΤΥΞΗ.


Στον τομέα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ είναι επιτακτική ανάγκη όλοι να νιώσουν τη βεβαιότητα ότι η σωματική τους ακεραιότητα και οι περιουσίες τους δεν κινδυνεύουν από παραβατικά και εγκληματικά στοιχεία. Η επιστροφή του αισθήματος ασφάλειας σε κάθε πολίτη  κάθε γωνιάς του δήμου είναι πρωταρχικό μας μέλημα. Αυτό θα επιτευχθεί με άμεσες ενέργειες που σκοπό θα εχουν την γρήγορη επιστροφή στους ομαλούς ρυθμούς ζωης, αλλά και με ενέργειες που θα χτίσουν σταδιακά μια κοινωνία που θα προστατεύεται και θα περιφρουρείται συνεχώς. Μια κοινωνία που νιώθει ασφαλής μπορεί να προοδεύσει και να μεγαλουργήσει ανεξάρτητα από την γενικότερη οικονομική κατάσταση.

Ο τομέας της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ αφορά τον καθενα που ζει και αναπνέει στο δήμο μας. Δυστυχώς προσφέρεται για μικροπολιτική από αυτούς που θέλουν να αποκτήσουν φήμη και να συνδεθούν με έργα εξαπατώντας το λαό. Η λάμπα, η λακκούβα και τα σκουπίδια είναι απλές καθημερινές και πάγιες υποχρεώσεις και δεν θα πρεπει να προβάλλονται ως κορυφαίο έργο. Ο Δήμος μας διαθέτει τις κατάλληλες υπηρεσίες που με το σωστο συντονισμό είναι ικανές να φέρουν σε πέρας κάθε τακτική τους υποχρεωση. Στοχος μας ως διοικηση είναι ο επανασχεδιασμός της πολιτικής που αφορά την καθημερινότητα μέσα από έργα που θα στηρίζονται στις νέες τεχνολογίες. Ο 21ος αιώνας είναι η εποχή του αυτοματισμού και των καινοτομιών. Μπορούμε να αλλάξουμε τις πόλεις μας αν αλλάξουμε νοοτροπία. Αν αποκτήσουμε όραμα και σκεφτούμε πως το αύριο είναι εδώ και μας περιμένει.

Ο τομέας της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ περιλαμβάνει πολλα σκέλη. Υπαρχει όμως ένας κοινός παρανομαστής που λέγεται «αξιοποιηση πλούτου». Έχουμε την τύχη και την χαρά να ζούμε σε μια περιοχή με οροσειρές, παραλίες και σπάνιες φυσικές ομορφιές. Σε μια περιοχή με γεωγραφικά προνόμια, σημαντικό κόμβο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Μέχρι σήμερα για χάρη εθνικών σχεδίων υποχωρησαμε και δεχτήκαμε δραστηριότητες που επιβάρυναν την καθημερινότητα μας και άλλαξαν το βιοτικό μας επίπεδο προς το χειρότερο. Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στις ορέξεις των κακών για τον τοπο μας επενδυτών. Ήρθε η ωρα να κανουμε μια νέα αρχή φέρνοντας τις επενδύσεις που εμείς θελουμε και αρμόζουν στην μακραιωνη ιστορία μας, στο μέλλον που μας αξίζει και οραματιζόμαστε. Με γνωμονα τον σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον θα αξιοποιήσουμε τον φυσικό μας πλούτο για να προσελκύσουμε επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης. Εμείς γνωρίζουμε ότι ζούμε σε μια πανέμορφη περιοχή. Μενει να την αναδείξουμε και να την προβάλουμε και σε αυτούς που δεν ζουν εδώ.

Σε λίγες ημέρες θα λειτουργήσουν τα εκλογικά κέντρα του συνδυασμού μας. Σας περιμένουμε να μας γνωρίσετε από κοντά, να συζητήσουμε, να σας ενημερώσουμε πιο αναλυτικά για το πρόγραμμα και το όραμά μας, αλλά και να απαντήσουμε σε όποιες ερωτήσεις – απορίες έχετε.
Η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων που θα καθορίσουν το μέλλον τόσο το δικό μας όσο και των επόμενων γενεών έφθασε και ο καθένας με την ψήφο του αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί.
Ζητάμε να μας δώσετε την ευκαιρία. Ζητάμε να μας εμπιστευθείτε. Δεσμευόμαστε να σταθούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας.

Εκ του γραφείου τύπου
«Μαζί με Όραμα»
Δημοτικός Συνδυασμός για το δήμο Μεγαρέων
Υποψήφιος Δήμαρχος Κλεάνθης Βαρελάς